Annons

Liberaler agerar mot antisemitism

skåne Liberalerna i Region Skåne kräver krafttag mot dern antisemitism som rapporterats den senaste tiden.
Publicerad 15 december 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det har under den senaste veckan kommit rapporter om antisemitiska demonstrationer, hot och våld mot judar, samt försök till vandalisering av synagogor. Flera av dessa händelser har utspelat sig i Malmö.

‑ Tyvärr är detta en återkommande företeelse och gång på gång blandas anti-israelisk politik ihop med allmänt hat mot judar. Malmö är speciellt utsatt, men även på andra ställen i Skåne har det rapporterats om aktioner med antisemitiska budskap, säger Gilbert Tribo, liberal gruppledare.

Annons

- Som Liberal ser jag oerhört allvarligt på den växande antisemitismen i samhället. Att judar idag inte öppet vågar skylta med att de är judar på grund av rädsla för hot och trakasserier, är helt horribelt och inte värdigt ett demokratiskt samhälle, fortsätter Gilbert Tribo,

Liberalerna har lämnat in ett initiativärende, med en begäran om att Region Skåne ska stå värd för ett dialogmöte om antisemitismen. Vidare vill Liberalerna att regionstyrelsens arbetsutskott omedelbart bjuder in de judiska församlingarna för att diskutera vad Region Skåne kan göra för att underlätta deras situation.

-Region Skåne måste visa de judiska församlingarna att vi tar frågan om antisemitismen på fullaste allvar, menar Gilbert Tribo

Han har bett S och MP att dra tillbaka beslutet om Open Skåne. Det behövs aktörer som arbetar för att skapa förståelse mellan judar och muslimer.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons