Annons

Bidrag på 14 miljoner till Trollacenter

Östra Göinge • Publicerad 21 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Trollacenter i Glimåkra ska stå klart våren 2019, när den gigantiska orienteringstävlingen tiomila kommer till byn.

Det handlar om ett markområde på sex hektar i anslutning till ishallen och idrottsplatsen som ska planeras och byggas ut till en sammanhängande anläggning för fritidsaktiviteter och rekreation.

Annons

– Det är positivt inte bara för Glimåkra utan för hela kommunen, säger Henrik Arvidsson.

Arbetet är omfattande och totalt handlar det om en satsning på 28 miljoner kronor.

Kommunen – som ska bygga och driva anläggningen – ansökte om stöd från Boverket och nu har ansökan beviljats. Halva summan, drygt 14 miljoner, får kommunen i bidrag.

– Vi kan möta den ambitionsnivå vi har med området och bygga den anläggningen som vi verkligen vill bygga.

I dialog med lokala föreningar samt under arbetet med översiktsplanen för Glimåkra har ramarna för Trollacenter vuxit fram och till våren är det dags att sätta spaden i marken.

Anläggningen ska inkludera bland annat ytor för ridtävlingar, lekplats, motorikbana, gång- och cykelvägar och rekreationsplatser.

Kommunalrådet Patric Åberg (M) är jublande glad i en kommentar till miljontillskottet:

– Här gaur da! Vilken fantastisk möjlighet för Östra Göinge. Genom den här typen av utveckling kopplar vi samman alla de goda krafterna i samhället och alla blir vinnare. Jag ser fram emot att följa arbetet och att göingeborna i framtiden kommer att få en fantastisk plats för en rad aktiviteter och nöjen. Det kommer att bli riktigt bra.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons