Svårt att ta sig till skolbussen

OSBY

Kritiken mot skolskjutsen har tagit ny fart nu när vintern kommit med vinterväglag. Det är kritik mot att vägarna som skolbarnen ska gå/cykla till och från busshållplatserna är för farliga, speciellt nu när det kan vara snö eller is på vägarna.
Bland annat påpekas att vissa cykelvägar inte skottats efter snöfallet och den retoriska frågan ”nu får barnen cykla ute i trafiken, är det meningen?” ställs till kommunledningen i en upprörd skrivelse.
”Vägen till busshållplatsen är för farlig vintertid” står det i en annan skrivelse, från Hökön, och det berättas om hur skolelever ramlat när det varit underkylt regn och ishalka. Det framförs att man för att undvika olyckor ”behöver få hållplats närmare hemmet.”

Dagens fråga

Är du intresserad av e-sport?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar