Annons

Vilken klubb var bäst 2017?

Sport • Publicerad 29 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Skyrup Country Club svarade för en av de bästa lokala sportprestationerna under 2017 med sitt SM-silver i hoppning. FOTO: JOHANNES HÖGHÄLL JOHNSSON
Skyrup Country Club svarade för en av de bästa lokala sportprestationerna under 2017 med sitt SM-silver i hoppning. FOTO: JOHANNES HÖGHÄLL JOHNSSON

Skyrup Country Club tog silver då SM-finalen i hoppning avgjordes på Falsterbo. Skyrup låg fyra efter den första omgången men kunde efter en lyckad finalomgång avancera till andra plats. Bland annat svarade då både Sofia Farman och Elin Sjögren för felfria ritter. I silverlaget red ekipagen Natalie Pettersson/Clos de la Chapelle, Sofia Farman/Caldero, Elin Sjögren/West Side River och Jüri Sokolovski/Nouveau.

Röke IBK:s herrar var i våras nära en plats i den svenska innebandyeliten. Efter att ha kommit tvåa i serien besegrades Lagan enkelt i den första kvalomgången. Sedan väntade Åstorp/Kvidinge i bäst av tre matcher i den andra omgången. Åstorp vann den första matchen medan Röke kunde kvittera inför över 800 personer i Qpoolen med en 6–5-vinst efter segermål i sudden av Joakim Larsson. Den avgörande matchen, där Åstorp hade hemmafördel, var oerhört jämn men efter en tapper Rökeinsats blev det förlust med 1-3.

Annons

BK 59:an var bara en skiljeserie ifrån en plats i bowlingens elitserie. Först besegrades Sundbyberg och sedan väntade ett avgörande möte mot elitserielaget Engelholm. Efter att lagen vunnit var sin match avgjordes det med två skiljeserier. 59:an vann den första med 3–2 och var då i Elitserien. Men Engelholm drog ner rullgardinen för Hässleholmslaget då de tog hem den andra skiljeserien med 5–0 och därmed slutsegern med sammanlagt 7–3.

Lönsboda PSK har under Kurt Olofssons ledning växt fram till en av landets bästa ungdomsföreningar i pistolskytte. Dessutom har Oscar Nilsson efter en framgångsrik ungdomskarriär blivit en av Sverige främsta seniorskyttar. Under året har även Isac Ahlqvist, Alexander Olsson och Viggo Berntsson tagit hem topplaceringar i junior- och ungdomsklasserna. Föreningen kammade även hem sex guldmedaljer i våras vid det Svenska Ungdomsmästerskapet i Töreboda.

Sörby BoIS visade precis som vanligt upp en fin bredd under den gångna säsongen. Både herrarnas och damernas serielag avancerade till division 1. Ungdomarna Daniella Gehrman och Filippa Ferm blev bägge nordiska mästare. Klubben tog också två medaljer på veteran-EM i Halmstad. Det blev silver för Ronald Sanderberg medan Benny Persson tog ett brons.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons