Annons

De har varit gifta i 60 år

Personligt De firar diamantbröllop.
Personligt • Publicerad 30 december 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Eva föddes i Hässleholm, dotter till Anna och Rune Leth. I unga år arbetade hon i tygaffär i Hässleholm och på Carl Anderssons.

Knut Johansson föddes i Öved, son till Dagny och Karl Johansson. Han kom till Hässleholm 1951 för att göra värnplikten på T4 och därefter fortsatte han inom det militära fram till sin pensionering.

Annons

Paret träffades på Björksäter och kärlek uppstod. De gifte sig den 1 januari 1958 och deras första lägenhet var på Kaptensgatan, där dottern Christin föddes.

Familjen flyttade till hus på Röinge, och ytterligare en dotter, Ninni, kom till världen. Då barnen var små stannade Eva hemma och tog hand om hemmet och familjen, senare utbildade hon sig till barnskötare och arbetade på förskola i Stoby samt på skolan i Röinge fram till pensioneringen.

Makarna Johansson har alltid ställt upp helhjärtat för sina barn och med åren har familjen utökats med sex barnbarn och två barnbarns barn. Det bästa Eva och Knut Johansson vet, är när familjen samlas, men de har även många vänner och ett stort kontaktnät.

Knuts stora intresse är bridge och han har spelat aktivt i över 40 år. Tillsammans med vännen Jonny Persson har de tagit många segrar, som vi kunnat följa bland bridgeresultaten i Norra Skåne.

Hustrun Eva tycker om att spela kort på Senioren. Hon gillar även att hålla sig i form och varje dag blir det stavgång, oavsett väderlek.

bild 1/2
Så här såg det ut när Eva och Knut Johansson vigdes i Hässleholms kyrka den 1 januari 1958. PRIVAT BILD
Eva och Knut Johansson har på nyårsdagen varit gifta i 60 år. PRIVAT BILD
Så här såg det ut när Eva och Knut Johansson vigdes i Hässleholms kyrka den 1 januari 1958. PRIVAT BILD
Eva och Knut Johansson har på nyårsdagen varit gifta i 60 år. PRIVAT BILD
Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons