Annons

Mer fiber till landsbygden

ÖSTRA GÖINGE IP-Only har nu fattat byggbeslut och planerar att bygga fibernät för större delen av landsbygden i norra delen av Östra Göinge kommun.
Östra Göinge • Publicerad 4 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

IP-Only har nu fattat byggbeslut och planerar att bygga fibernät för större delen av landsbygden i norra delen av Östra Göinge kommun. En bekräftelse har gått ut från företaget till berörda fastighetsägare med e-post.

Ett motsvarande byggbeslut fattades i augusti 2017 av IP-Only för södra delen av kommunen där det dock ännu inte har påbörjats någon utbyggnad. Utbyggnad planeras att genomföras inom 24 månader från det att avtal slutits mellan fastighetsägare och IP-Only.

Telia/Svenska Stadsnät har tidigare fattat beslut om att bygga fibernät i Hjärsås med omkringliggande landsbygd. Projektering är klar i detta område och utbyggnad påbörjades i slutet av december 2017.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons