Röke vann knappt mot Stanstad

Sport I början av den andra perioden såg Röke IBK ut att gå mot en klar seger i bortamötet med IK Stanstad i Uppåkrahallen.
Sport • Publicerad 5 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Röketränaren Henrik Ehnberg fick se årets första trepoängare i Uppåkrahallen.
Röketränaren Henrik Ehnberg fick se årets första trepoängare i Uppåkrahallen. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Men när matchröken lagt sig var segern för Henrik Ehnbergs grabbar ”bara” 5–4, periodsiffror 3-0, 1–2, 1–2.

Till saken hör dock också att hemmalagets sista mål kom med bara sekunden kvar att spela.

– Men skönt att vi kunde vinna den här matchen, förklarade Röketränaren Henrik Ehnberg.

– För trots att vi ledde klart visade det sig också att självförtroendet för oss inte är det bästa.

Första perioden blev dock strålande från Rökes sida. Niklas Larsson inledde målskyttet efter 8.23, assisterad av Jimmy Malmgren, och sedan var det Malmgren som själv satte 0–2 efter 16.45. Med bara 12 sekunder kvar av första perioden skyfflade Zoltan Veszpremi in 0–3 och allt verkade frid och fröjd. Inte minst sedan Veszpremi även gjort 0–4 efter 6.27 av mellanakten.

– Då börjar vi inte riktigt göra jobbet längre och Stanstad är tillräckligt bra för att utnyttja detta, berättade Ehnberg.

Två hemmamål efter 40 minuter betydde att Röke kände flåset i nacken. Men när Jimmy Malmgren gjorde 2–5 efter 11.32 och därmed sin fjärde (2+2) poäng för kvällen fick Röke lite mer marginal.

Stanstad reducerade på nytt och plockade sin målvakt med två och en halv minut kvar att spela. Röke var i detta läge oerhört nära ett sjätte mål men missade öppen kasse och Stanstad kunde istället göra 4–5 efter 19.59.

– Vi borde förstås avgjort det här enklare under matchens första halva men nu vet killarna vad som gäller om vi skall vara med när serien går i mål, menade Henrik Ehnberg som kunde glädja sig åt storspel av målvakten Viktor Svendsen.

– I övrigt är alla spelare i laget bra den här kvällen.