Annons

Män misshandlade i huvudet med pistol

Lund Under natten till lördagen utsattes en 27-årig man för rånförsök och en 22-årig man för väpnt rån. Vid båda överfallen har okända gärningspersoner slagit männen med pistol mot huvudet.
Lund • Publicerad 6 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det första överfallet inträffade strax efter midnatt på Stora Tvärgatan när tre okända män tog tag i 27-åringens jacka och genom hot försökte tilltvinga sig tillhörigheter.

När han vägrar blir han slagen i huvudet med en pistol. Polis åkte till platsen för kontroll och spårning med hund påbörjades, men ingen misstänkt anträffas.

Annons

Larmet inkom klockan 00.24.

Ett par timmar senare blir en 22-årig man vid Norra kyrkogården misshandlad av fyra gärningsmän.

Även här blir den 22-årige mannen slagen i huvudet med en pistol. De fyra gärningsmännen har sedan tilltvingat sig bland annat en mobiltelefon, bankkort och en jacka.

En polispatrull skickades till området kring brottsplatsen för att spana efter gärningsmännen. Larmet inkom klockan 02.45.

Både den 27-årige och den 22-årige mannen fick färdas med ambulans till sjukhus för närmare kontroll.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons