Annons

Blomqvist: ”Vi är usla”

Sport Djupdykning av Osby IK när Hockeytvåan startade om i Alvesta.
Sport • Publicerad 7 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Jesse Jormanainens Osby IK gled under strecket efter förlusten i Alvesta. Det krävs betydligt bättre takter när OIK tar emot Nässjö på onsdag.                                     Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Jesse Jormanainens Osby IK gled under strecket efter förlusten i Alvesta. Det krävs betydligt bättre takter när OIK tar emot Nässjö på onsdag. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Nej, omstarten i Virdavallens ishall blev inte alls som Albin Blomqvist hade hoppats på för Osby IK. Om sanningen ska fram var det inte mycket som fungerade, varken i offensiv eller defensiv zon.

Ändå var den första perioden målmässigt jämn och det dröjde till 17,06 innan Oscar Martinsson gav hemmalaget ledningen efter ett lyckat powerplay.

Annons

– Vi har lite lägen, bland annat en puck i stolpen och en i ribban. Men överlag var Alvesta spelmässigt mycket bättre sett över hela banan, anser Albin Blomqvist.

Zion Nybeck utökade till 2–0 tidigt i den andra perioden och Alvesta spädde sedan på med både 3–0 och 4–0.

Då tog Albin Blomqvist timeout.

– Jag försökte få ordning på saker och ting och så var det för att byta keeper, förklarar OIK-tränaren.

Johan Lantz fick kliva av och ersattes av Scott Hector i Osbykassen.

Timeouten gav ingen omedelbar uppryckning.

– Vi kör inte tillräckligt med skridsko och då är det svårt att spela hockey, slår Blomqvist fast.

I tredje perioden kunde han dock skönja en liten uppryckning. Osby utnyttjade ett numerärt överläge och Daniel Petersson reducerade till 1–4 efter 5,31.

Men när Frej Mcloughlin hittade rätt bakom Hector efter 13,38 hade Alvesta fullbordat sin femetta – och drog samtidigt ner rullgardinen för OIK.

– Vi är urusla i första och andra men lite bättre i tredje perioden. Fast då står det redan 4–0 och de kanske inte är lika mycket på tårna.

Annons

Hur jobbar ni vidare efter det här?

– Det är träning i morgon (läs i kväll) och då får vi ta igen det vi inte gjorde i dag. Ny match på onsdag så det är bara att studsa upp igen.

Albin Blomqvist konstaterar att det var jämngrått i OIK-uppställningen med ett litet undantag:

– När Scott Hector kom in gjorde han det bra i målet.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons