Annons

Golden Globe till Skarsgård

Publicerad 8 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Alexander Skarsgård, som spelar maken till Nicole Kidmans karaktär i HBO:s hyllade drama Big Little Lies, tog hem årets Golden Globe för bästa manliga biroll i en tv-serie vid nattens gala.

– Jag har en vän som är åtta år gammal och som var chockad när jag inte tackade honom på Emmygalan. Jag ska inte göra om det misstaget. Aston Larsson, den här är för dig, sade han och lyfte statyetten i inledningen av sitt tacktal på galan.

Annons

Det är inte första gången som Skarsgård prisas för rollen som Perry Wright i Big Little Lies. Han har sedan tidigare en Emmy i prisskåpet för rolltolkningen. Och han fick, tillsammans med sina medspelare, gå upp på scenen en gång till och ta emot priset för bästa miniserier eller tv-film. Även Kidman och Laura Dern, som spelar Renata Klein i serien, prisades.

– Jag står här i natt för att jag har haft privilegiet att arbeta med en grupp ofattbart begåvade kvinnor, sade han också och pekade särskild ut sin motspelerska Nicole Kidman:

Mindre bra gick det för den andra svensken som var nominerad vid galan. Ruben Östlund var nominerad för bästa icke engelsk-språkiga film med sin Guldpalmsvinnare The Square. Han fick dock gå lottlös från nattens festligheter när det priset gick till tyska In the fade.

https://www.youtube.com/watch?v=xkeiKdvYb7k

Fakta:

Övriga priser

Bästa tv-serie:

Bästa kvinnliga skådespelare i dramaserie:

Bästa manliga skådespelare i tv-drama:

Bästa manliga biroll:

Bästa kvinnliga skådespelare i tv-serie:

Bäst manliga biroll i tv-serie:

Bästa kvinnliga biroll i miniserie:

Bästa kvinnliga skådespelare i tv-musikal eller -komedi:

Bästa manliga skådespelare i musikal eller komedi:

Bästa kvinnliga biroll i film:

Bästa tonsättning:

Bästa låt i film:

Bästa animerad film:

Bästa filmmanus:

Bästa icke-engelskspråkiga film:

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons