Annons

Polishus riskerar läggas ner

höör Poliser riktar skarp kritik mot lokala politiker och polisledningen.
Höör • Publicerad 9 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Poliserna Lars Bergvall, Kenneth Hallberg och Thomas Håkansson menar att brottsligheten på sikt kommer öka i Höör om polishuset försvinner.                                            Foto: Tobias Lagerholm
Poliserna Lars Bergvall, Kenneth Hallberg och Thomas Håkansson menar att brottsligheten på sikt kommer öka i Höör om polishuset försvinner. Foto: Tobias Lagerholm

När det nya polishuset i Eslöv blir inflyttningsklart under 2018 finns det platser att fylla vilket får till följd att polishuset i Höör kan stänga. Det är något som just nu diskuteras inom polisorganisationen.

Istället kan lösningen bli att polisen flyttar in i kommunhuset. Då handlar det i så fall om ett betydligt mindre utrymme eller kontor där invånarna ska kunna träffa sin polis.

Annons

Kollegan Thomas Håkansson jobbar är brottsplatsundersökare i Region Syd men var under många år närpolis i Höör. Under alla år har polisstationen som byggdes på 1990-talet varit en bland många orsaker till att han bott kvar i kommunen.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/10/21/byggstart-vid-nyar-for-nya-polishuset/" one_line="true"]

Poliserna har varit i kontakt med företagarföreningen som är oroliga över att antalet inbrott i företagslokaler kommer att stiga. Man efterlyser också ett lokalt politiskt engagemang för att den lokala polisen ska bli kvar. Något som man hittills helt saknat.

– Man kan ju jämföra med Hörby där kommunalråden verkligen kämpat för sin polis. I Höör verkar man inte bry sig. De skulle sätta ner foten och gå emot polisens planer, säger Kenneth Hallberg.

Annons

Kravet som ställs på det befintliga polishuset är att det måste finnas offentliga förhörsrum nära ingången. Något som i dag saknas.

Han menar att polishuset i Höör inte minst har en symbolisk effekt vid sitt strategiska läge nära riksväg 23 vid infarten till Höör.

Tobias LagerholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons