Annons

Biskopen firar att två blivit ett

OSBY Östra och Västra Göinge kontrakt har blivit ett. Och det ska firas. På söndag kommer biskop Johan Tyrberg till Osby kyrka.
Osby • Publicerad 10 januari 2018 • Uppdaterad 29 november 2021

Det var den 1 januari som de båda kontrakten slogs ihop efter en längre förberedelsetid.

– Vi har varit med på resan hela tiden och en del frågetecken har rätats ut. Nu känns det bra att vi kan högtidlighålla det nya kontraktets bildande, säger Osbys kyrkoherde Hans Karlsson som ser fram mot söndagens högmässa då kontraktsprost Sara Ericsson predikar.

Annons

Den gamla kontraktsindelningen innebar att västra Göinge sammanföll med Hässleholms kommun och Östra Göinge sammanföll med Osby och Östra Göinge. Nu blir det ett enda kontrakt med Sara Ericsson som kontraktsprost. Hon tillträdde efter förre kontraktsprosten Anders O Johansson, Broby, som flyttade till Malmö.

– Tanken är ju att minska antalet kontrakt med naturliga sammanslagningar, en fråga som ju ägs av biskopen, fortsätter Hans Karlsson.

Församlingsborna kommer inte att uppleva några större förändringar. Däremot blir samlingarna med präster, musiker och övrig personal större.

– Kanske med mer möjlighet att utbyta idéer och påverka, säger Hans Karlsson.

Under söndagens högmässa i Osby kyrka medverkar körer från Osby pastorat som framför musik ur ”Lutherpsalmprojektet”. Högtidligheten börjar klockan 15 och efteråt blir det mingel under kyrkkaffet.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons