Annons

Han gjorde teatern roligare

Personligt Minnesord efter skådespelaren Johannes Brost.
Personligt • Publicerad 10 januari 2018 • Uppdaterad 29 november 2021

Som tidigare meddelats har skådespelaren Johannes Brost avlidit i en ålder av 71 år.

Han hade långt blont lockigt hår och en knallröd läderkappa, som han lånat av sin mamma, skådespelerskan Gudrun Brost, där han stod utanför Malmö stadsteaters Intiman i väntan på en omtalad teaterföreställning.

Annons

1970-talets Malmö var en spännande teaterstad. Han hade just gått ut scenskolan här och vi diskuterade livfullt teater och meningen med livet, Johannes Brost och jag.

Sen sågs vi ofta på teatern, senare på filmfestivaler, speciellt Lilla filmfestivalen i Båstad. Han kunde berätta roliga historier om sin vänskap med Rolling Stones, hur det var att jobba med tv-serien Rederiet, som han kallade ”haveriet” trots sin succéroll där som Joker. En passande rollfigur för den mångsidige, dynamiske skådespelaren som tog tillvara varje möjlighet att göra det lilla extra med varje roll, som skapade energi och precision.

Johannes Brost var den som gjorde teater och film mer spännande och roligare för oss andra.

Ingela Brovik
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons