Pecorino har vuxit ur sina lokaler
– Ja, det senaste bokslutet var inte så dumt. Det går faktiskt riktigt bra, säger Sofie nöjt.
Hon har inte ångrat en sekund att hon tog över när den förre ägaren till verksamheten valde att sluta. Då hade Sofie redan hunnit jobba där under några år och bildade ett aktiebolag.
Flytten innebär att Sofie med personal äntligen får ett riktigt kök. Och lokaler som är anpassade efter både lunchgäster och butikskunder.
Idag får de samsas om ett ganska litet utrymme. Visserligen ett vackert sådant i ett av Osbys äldsta hus, men inte särskilt praktiskt för de många familjer med barn som är stamgäster.
– I de nya lokalerna kan vi ha både en butiksdel och en matdel. Butiken kan utvecklas och barnen få en egen lekhörna.
– Men det ska naturligtvis bli lika mysigt som idag, garanterar Sofie.
Flytten som beräknas till maj, blir inte särskilt långt bort, praktiskt taget bara runt hörnet.
Branschen hamnade Sofie i efter utbildningen inom hotell- och restaurang.
– Jag skulle nog inte kunna vara annat än egen företagare. Har ingen aning om vad jag skulle sysslat med annars. Kanske med någon form av turism, eller receptionist av något slag.
– Jag skulle förresten inte alls ha något emot att driva en turistinformation i de nya lokalerna.
Friskt vågat, hälften vunnet, kan man nog säga är Sofie Billstens ledord.
Efter flytten kommer dagens lunch i bufféform fortfarande att serveras.
– Men den som tror att man kan driva en verksamhet med bara dagens lunch tror alldeles fel. Det måste finns annat att erbjuda.
– För vår del är catering en viktig del plus det som vi säljer i butiken, bland annat ost och delikatesser.
Namnet Pecorino kommer från den italienska fårosten Pecorino.
Ostar har blivit något av Sofies specialitet.
– Ibland åker vi till Möllans ost i Malmö för att lära oss lite mer. De har berömt oss för vår ostdisk, säger Sofie och ser lite stolt ut.
I butiken jobbar även Eva Nilsson och flera ungdomar som är timanställda.