Lönsboda gav serieledarna en match

Sport Lönsboda IBK svarade för en av säsongens bästa insatser i den skånska innebandytvåan.
Sport • Publicerad 13 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

De gav serieledande Skurup en riktigt match då de föll knappt hemma i sporthallen med 3–5 (1–1, 2–2, 0–2).

Med sina 20 poäng på 14 matcher är Lönsboda i stort sett klara för spel i tvåan även nästa säsong. Marginalen nedåt till Vv-84 på den negativa kvalplatsen är hela elva poäng.

Lönsboda tog ledningen mot Skurup i mitten av den första perioden genom Albin Andersson. Serieledarna kunde dock ganska snabbt kvittera till 1–1 vilket det stod efter de inledande 20 minuterna.

I stället var det gästerna som gjorde 4–3 på en omställning två minuter in på den tredje perioden. Några minuter senare spikade Hannes Karlsson slutresultatet till 5–3 med sitt tredje mål för dagen.