14 mål av stortalang då Vinslöv förlorade

Sport • Publicerad 14 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Tobias Sjöberg har tagit ett stort ansvar i Vinslövsmålet.
Tobias Sjöberg har tagit ett stort ansvar i Vinslövsmålet. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

– En fantastisk talang som imponerar i stegisättningarna, säger Vinslövstränare Peter ”Cassa” Jönsson.

Vinslövscoachen var dock inte särskilt nöjd med sitt lag efter gårdagens förlustmatch.

– Det retar mig att vi åkte på så många kontringsmål.

Hemmalaget var jämsides med gästerna bara en enda gång under matchen. Det var alldeles i början när Örn Östenberg kvitterade till 1–1 efter Ludvig Hallbäcks inledningsmål. Sedan gick Ystad U fram till 4–1 efter ytterligare två mål av Hallbäck. Elias Holmström, som i vanliga fall brukar var säkerhet själv på sju meter, hann däremellan även missa en straff.

Östenberg reducerade till 2–4 men fyra raka bortamål, tre av Ludvig Hallbäck, förvandlade ställningen till bortaledning med 8–2 då tolv minuter spelats av matchen.

– Tyvärr så blir vi stillastående i försvaret, menar Vinslövstränare.

Som sedan fick se en ganska bra period av sitt Vinslöv då de efter mål av bland andra Simon Svensson, Albin Mesanovic och Viktor Rundqvist kunde komma så nära som 9–12.

Gästerna kunde sedan gå fram till ledning med fem mål innan Robin Håkansson kunde spika halvtidsresultatet till Ystadledning med 15-11.

– Vi var nära dem emellanåt men då tar vi några korkade beslut i vårt anfallsspel, säger Cassa.

Vinslöv tappade igen i början av den andra halvleken och Ystad kunde gå fram till 19–11 efter tre raka mål av Hallbäck. Men hemmalaget tog sig samman och knaprade in underläget till 16–20 tio minuter in på den andra halvleken.

Men tyvärr så brändes då utmärkta hemmalägen av Albin Mesanovic och Ludwig Rosenberg. Albin missade ett friläge medan Ludwig sköt bollen i stolpen på en kontring.

Då hemmalaget missade sina chanser kunde Ystad rycka igen fram till 27–21. I slutet snyggade hemmalaget till siffrorna med tre raka mål av Robin Håkansson (två) och Anton Andersson (ett).

– Det är väl inte särskilt mycket jag är nöjd med. Vi står bra i försvarsspelet vissa perioder men då är vi i stället dåliga framåt, säger hemmatränaren Peter ”Cassa” Jönsson.

– Dessutom tycker jag att det var olika bedömningar från domarna där inte vi fick mycket med oss.