Storspel av Emelie när Röke befäste serieledningen

Sport • Publicerad 14 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Rökes målvakt Emelie Persson storspelade mot Munka Ljungby.

Röke IBK ångar vidare i toppen av damernas division ett. När serien drog igång igen efter juluppehållet tog hemmalaget en 5–1-seger mot Munka Ljungby. Ganska klara siffror – men Röke fick jobba för de tre poängen.

– Ja, det fick vi och det är precis som det ska vara. Munka är inget lätt lag, säger Träff.

Han fick se sitt lag inleda alldeles utmärkt och göra 1–0 efter 2.44. Cajsa Engdal serverade Matilda Persson, som satte matchens första mål.

– Mycket snyggt. Och det krävdes riktigt bra prestationer för att göra mål i dag, det var två bra målvakter som höll siffrorna nere, säger Rickard Träff.

Bara att hålla med. Moa Norling i Munkaburen var bra – Emelie Persson i hemmakassen var ännu bättre.

Därför blev det inte fler mål i öppningsperioden och även andra perioden blev målsnål. Periodens enda mål gjorde Sofia Eliasson efter 12.26, framspelad av Klara Jansson.

Samtidigt fortsatte Emelie Persson storspela och hennes nolla var intakt inför tredje perioden – en period som Röke rivstartade genom att göra 3–0 omgående. På nytt var det Sofia Eliasson som hittade rätt, den här gången assisterad av Andrea Zalas.

4.20 in på sista perioden fick dock Emelie Persson till slut kapitulera när Munka reducerade och då kändes det som att Munka skulle kunna göra matchen riktigt spännande. Men Röke blev inte stressade av reduceringen utan jobbade metodiskt på.

8.04 in på slutperioden bjöd Frida Gustavsson och Cajsa Engdahl på ljuvligt klapp-klapp-spel och Engdahl kunde avgöra matchen med sitt 4–1-mål.

Poängdrottningen Marika Bengtsson – som fick spela back (!) mot Munka – fastställde slutresultatet i tom kasse i slutminuten.

– Vi har en del sjukdomar och skador och därför beslutade vi i går att Marika skulle spela back. Och hon gör det bra, säger Rickard Träff.

Tvåmålsskytten Sofia Eliasson förtjänar också ett plus i kanten i ett hemmalag som svarade för en insats värdig en serieledare rakt igenom.

– Det var en bra match mellan två bra match. Och alla i vårt lag gör en gedigen krigarinsats, säger en nöjd Träff.

Röke toppar nu tabellen på 31 poäng och har en ganska rejäl lucka ner till de jagande lagen. Men Träff är inte orolig att hans lag ska bli bekväma och slå sig till ro.

– Vi har så bra konkurrens, det är tight och bra fart på träningarna och alla triggar varandra att hela tiden bli bättre.

Allra bäst mot Munka var målvakten Emelie Persson, som dock inte kunde låta bli att gräma sig lite över att hon inte fick hålla nollan.

– Det var surt att de fick in ett. Men annars är jag nöjd, säger Persson.

– Jag kände mig riktigt taggad och spelsugen efter uppehållet.

Varför vinner ni idag?

– Tack vare allas insats, vi gör det tillsammans. Munka är tuffa, de var tuffare att möta idag än i höstas. Men vi reder ut deras press och stressar inte upp oss. Och det var viktigt att vi fick 4–1-målet ganska snabbt efter deras reducering.