Annons

Migrationsverket varslar 300 personer i Malmö

Skåne 324 medarbetare vid Migrationsverket i Skåne varslas om uppsägning - 300 i Malmö, 17 i Helsingborg samt 7 i Kristianstad.
Publicerad 15 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Hur många som kommer att sägas upp är för tidigt att säga eftersom antalet kan justeras genom omplaceringar, naturlig avgång eller nya förutsättningar som påverkar verksamheten, säger Åsa Lindberg, regionchef i region Syd.

Färre asylsökande kommer nu till Sverige och färre väntar på besked om uppehållstillstånd. Migrationsverket har också fått minskade resurser till verksamheten inför 2018.

Annons

– Varslet sker mot bakgrund av att vi behöver anpassa verksamheten utifrån de förutsättningar som råder med färre asylsökande och en minskad budget. Det kommer att blir en stor förändring för hela Migrationsverket, inte bara för region Syd, säger Åsa Lindberg.

– När vi nu drar ner strävar vi efter så goda arbetsförhållanden som möjligt för alla medarbetare − både de som slutar och de som jobbar kvar, säger Åsa Lindberg i ett pressmeddelandel.

Nu påbörjas förhandlingarna om övertalighet mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisationer.

Totalt har region Syd i dag 1 010 medarbetare, men vid slutet av 2018 väntas endast 650 personer stanna kvar. 30 medarbetare i Växjö och 7 medarbetare i Karlskrona varslas också om uppsägning.

Region Syd omfattar Migrationsverkets verksamhet i Skåne län, Kronobergs län, Blekinge län och Kalmar län.

2017 avgjorde Migrationsverket 80 000 asylärenden. För 2018 är prognosen 54 300 ärenden.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons