Annons

Korsbandsskadad på träning – säsongen kan vara över

Sport • Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

21-årige Elias Andersson fotbollsfostrades i Hässleholms IF och har redan en diger meritlista; allsvensk debut i Helsingborgs IF redan som 17-åring, VM-brons med U17-landslaget och 69 superettanmatcher.

Till Sirius kom han från Varberg och Andersson imponerade under hösten när den allsvenska nykomlingen knep en sjundeplats i tabellen.

Annons

Men talar alltså mycket för att han får ägna 2018 åt rehabträning istället för allsvenskt fotbollsspel.

Vad hände?

– Vi hade matchspel på träningen. Jag gjorde en riktningsförändring och fastnade i konstgräsmattan och vred knäet. Jag kände smärta direkt och hörde hur det knakade till i knäet.

– Jag har varit hos läkare som konstaterat att korsbandet har fått sig en smäll. Om det är helt av eller delvis av kan de inte svara på än. Jag ska göra en magnetröntgen inom kort, säger Andersson på tisdagskvällen.

Hur går tankarna nu?

– Jag ställer in mig på att säsongen är över och att det blir rehab under 2018. Sen ska jag vara tillbaka till hundra procent 2019. Det är bättre att ställa in sig på det och bli positivt överraskad om det blir ett positivt besked från läkaren.

Det är en dyster men målmedveten Elias Andersson som Norra Skåne pratar med efter den olyckliga träningen.

– Det här är första riktiga skadan, första riktiga motgången i karriären. Någon gång kommer det skador och det här kommer inte att knäcka mig, säger han.

– Jag är ju inte lastgammal och jag är helt inställd på att komma tillbaka och spela med Sirius.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons