Annons

Detaljplaner för tre områden

Hässleholm Stadsbyggnadskontoret har fått i uppdrag att ta fram nya detaljplaner för områden i Hässleholm, Vinslöv och Ballingslöv.
Hässleholm • Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I Hässleholm rör det sig om detaljplan för Fanjunkaren 12 och några intilliggande fastigheter.

Det är området kring korsningen Finjagatan-Vankivavägen där kommunen sedan tidigare köpt den gamla bensinstationen (Fanjunkaren 12). Här vill man pröva möjligheten att planlägga kvartersmarken för bostäder och i fler våningar än som i dag är möjligt.

Annons

Stadsbyggnadskontoret ska också ta fram en bra lösning för korsningen av de båda vägarna. Antingen i form av ljusreglerad korsning eller en rondell.

I Vinslöv rör det Vinslöv 5:1, ett område beläget i nordöstra utkanten av byn i anslutning till område längs med Björkhagavägen och fram till ridhuset.

Området ska kunna användas för industri eller annan verksamhet.

I Vinslöv finns också fastigheten Vanneberga 9:58, i södra utkanten av byn i anslutning till väg 21 och Vannebergavägen. Här finns i dag en husvagnsfirma och ett fjärrvärmeverk.

Folkets Väl är motståndare att den aktuella jordbruksmarken planeras för industrimark, och nämnden menar att bara en del av det utpekade området ska planläggas. Jordbruksmarken öster ska inte nyttjas i första etappen utan man ska istället förtäta mellan husvagnsfirman och industrifastigheten vid väg 21 och även undersöka förutsättningar för industrimark norr om området.

En ny detaljplan ska också tas fram för del av Ballingslöv 2:20 där i dag Ballingslöv AB finns. Marken ägs av kommunen men kan komma att användas för utbyggnad av företaget. Utbyggnadsområdet saknar detaljplan.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons