Annons

Två gripna efter polisjakt

Emmaljunga Två personer greps efter en biljakt som startade i Markaryd och slutade i Emmaljunga.
Hässleholm • Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Biljakt 17 januari. Emmaljunga.
Biljakt 17 januari. Emmaljunga.

Strax efter klockan tio på förmiddagen fick polisen i Markaryd ett ärende gällande en bil som framfördes vingligt. Polispatrullen som fick kontakt med bilen kände genast igen, och var medvetna om att bilen kunde framföras av en person som kört påverkad tidigare.

- Det var flera från allmänheten i Markaryd som hörde av sig. När patrullen fick kontakt med bilen körde den runt lite i Markaryd och körde bland annat på en trafikdelare och en refug, säger Stephan Söderholm som är informatör vid Skånepolisen ledningscentral.

Annons

Den aktuella bilen vägrade stannade trots polisens försök att stanna den en jakt söder ut på väg 117 inleddes.

- Polispatrullen hängde på bilen, men det handlade inte om några högre hastigheter, säger Stephan Söderholm.

Den jagade bilen fick punktering vid incidenterna i Markaryd och på vägen mot Emmaljunga framfördes den på fälgen. I Emmaljunga tog färden slut och polisen kunde gripa de två personerna som fanns i bilen.

- Under färden mot Emmaljunga ska de även ha slängt ut något från bilen, men jag vet inte vad det är. De två är gripna och förda till polisstationen, men jag vet i nuläget inte vad de är misstänkta för, säger Stephan Söderholm.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons