Annons

Jonas Osberg tränar – med HIF

Sport • Publicerad 18 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Ballingslövstränaren Jonas Osberg tränar just nu med HIF. Men han säger att han har fullt fokus på jobbet i Ballingslöv.
Ballingslövstränaren Jonas Osberg tränar just nu med HIF. Men han säger att han har fullt fokus på jobbet i Ballingslöv.

– Prio är Ballingslöv, jag har fullt fokus på Ballingslöv. Sen är jag med och tränar med HIF för att jaga Johannes (Ljungbäck) och Simon (Fredriksson) så att de är redo för division två, säger Osberg.

Osberg slutade som bekant i HIF för att bli tränare i Ballingslöv.

Annons

HIF har inte värvat någon ny målvakt sedan dess, utan har i dagsläget Johannes Ljungbäck och Simon Fredriksson som alternativ.

Och Jonas Osberg. Eller ...?

Nja, inte om vi ska tro Osberg själv. Han är visserligen med och tränar, men det är för att HIF-tränarna vill ha tre målvakter på träningarna och ser Osberg som en tillgång för att pusha de yngre målvakterna.

– Det är roligt att vara med och träna och träffa killarna i laget. Och när jag tränar är jag ju inte där för att bara lattja runt, jag kör fullt och är med för att pressa Johannes och Simon.

– Och det är nyttigt att vara med och se hur Dan och ”Crille” och ”Knippet” agerar, det är läropengar för mig som är ny som tränare.

Du kommer inte att vara ett alternativ som förstemålvakt i HIF?

– Nej, de har två bra målvakter i HIF. Och jag kommer inte att kunna vara med och konkurrera. Som sagt, mitt fokus är Ballingslöv och jag kommer inte att kunna träna tillräckligt mycket för att konkurrera, det skulle inte vara rättvist varken mot mig själv eller mot Johannes och Simon.

Är du HIF:s spelare?

– Det är ju det också, vi får se hur det blir. Jag ska diskutera med HIF och klubbarna ska prata med varandra. Vi har en extremt duktig målvakt i Ballingslöv i Lucas Ljungbäck, men skulle han bli skadad har vi ingen målvakt. Och då hamnar ju jag som tränare i en kass situation om jag inte kan sätta in mig själv som reserv.

Så vad händer?

– Just nu ”dubbeljobbar” jag och har träning sex dagar i veckan för att jag själv vill det och tycker det ger mig mycket. Men fokus ligger på Ballingslöv.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons