Annons

Många lag som slåss om samma spelare

Sport • Publicerad 18 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Christian Carlsson, tränare i HIF, letar nyförvärv. Men det är inte helt enkelt att hitta vassa förstärkningar.
Christian Carlsson, tränare i HIF, letar nyförvärv. Men det är inte helt enkelt att hitta vassa förstärkningar.

– Vi är många lag på samma nivå som jagar spelare här. Förutom IFK Hässleholm är det Bromölla, Sölvesborg och Nosaby. Och en nivå upp har vi Mjällby och Kristianstads FF, säger HIF-tränaren Christian Carlsson.

”Crille” Karlsson påpekar att HIF-ledningen inte är ute efter breddspelare. Eventuella nyförvärv ska tillföra spets.

Annons

– Vi har ett bra fotbollslag. Och vi har ett gäng jättebra yngre spelare som vi måste värna om, vi får inte stänga porten för dem, säger han.

Men ett par förstärkningar behöver ni?

– Det jag kan säga är att vi jobbar väldigt brett och vi vet på vilka positioner vi behöver förstärka. Men det ska vara spelare med kvaliteter som passar in både på och utanför planen, säger han.

Sedan Danny Gunnarsson valt att fortsätta i IFK har HIF behov av en vänsterback. Och en vass ytter står också på önskelistan för ett HIF som ska försöka ta klivet upp i division ett.

Kristian Eriksson, som spelat i Perstorp, är aktuell för en comeback i Hässleholms IF. Han tränar just nu med HIF.

– Vi är inte inne i några förhandlingar med ”Krille”. Han tränar med oss och ska se om han är motiverad. ”Krille” är ju ”Krille”, vi känner honom väl och är han motiverad är han absolut aktuell. Men nu är vi på en nivå där det krävs hundraprocentig motivation, så bollen är väl lite hos honom just nu, säger Karlsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons