Annons

Favorit i repris för 59:an

Sport Bowlinglubben tog hem Norra Skåne-pokalen – för andra året i rad
Sport • Publicerad 19 januari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

59:an har varit en klubb i medvind under de senaste säsongerna. Både individuellt och i lag har föreningen skördat massor av framgångar.

Annons

I finalen väntade Engelholm där det krävdes två skiljeserier att skilja de bägge lagen åt efter att de vunnit var sin match. 59:an vann den första serien med 3–2 men då Engelholm vann den andra med 5–0 så blev det de sistnämnda som knep elitserieplatsen.

– Vi siktar på att ta steget upp den här säsongen i stället. Senast var vi bara några käglor från att gå upp så det närmar sig. Nu har vi ett riktigt bra lag så de känns lite som att det är nu det ska ske, menar Sjöberg vars 59:an har skaffat sig nyttig kvalrutin.

Går ni upp kommer era duktiga tjejer inte kunna spela med er i elitserien. Klara ni av att ersätta dem?

BK 59:an bildades precis som det låter 1959.

Annons

Just nu är föreningen bland de tre-fyra bästa i Skåne efter elitserieklubbarna Engelholm och Göta samt i konkurrens med Kulladal.

Hur ser ekonomin ut i klubben?

59:an har ett 30-tal spelare och tre lag i seriespel fördelade på ett A-lag, ett farmarlag samt ett kombinerat lag med BS Hässle i reservlagsserien. Däremot bedriver inte klubben någon ungdomsverksamhet.

bild 1/3
Janne Rydén intervjuar pokalsegrare i Turbanhallen.
Norra Skånes sportchef Marika Höghäll delar ut Norra Skåne-pokalen till BK 59:an.
BK 59:an tog hem Norra Skåne-pokalen - för andra året i rad.
Janne Rydén intervjuar pokalsegrare i Turbanhallen.
Norra Skånes sportchef Marika Höghäll delar ut Norra Skåne-pokalen till BK 59:an.
Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons