Annons

”Vi anser att han bryter mot lagen”

VISSELTOFTA – Vi anser att Johan Larssen inte är lämplig att driva hästverksamheten på grund av de brister vi påtalat och att han bryter mot djurskyddslagen, säger Sandra Hallberg, handläggare på länsstyrelsens djurskyddsenhet.
Osby • Publicerad 19 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

- Vi ser till djurskyddet i första hand i vår bedömning och handlar förebyggande, men vi har inga angreppspunkter om djurplågeri vad gäller hans hästhållning.

Men det mesta verkar handla om att han inte förnyat sina tillstånd? Kan det vara så allvarligt så han måste fråntas möjligheten att bedriva sin yrkesverksamhet för han inte följt de byråkratiska reglerna?

Annons

[contentcards url="http://www.nsk.se/2018/01/19/djurskyddet-bedoms-vara-det-viktigaste/" one_line="true"]

Det finns inte många skador rapporterade på hans hästar. Kan man döma någon för eventuella skador?

I det här fallet säger Johan Larssen och Anna Nilsson att de är rädda att kontakta länsstyrelsen och de litar inte på länsstyrelsens tjänstemän. De skulle vilja få råd om hur de ska lösa den akuta situationen och slippa gå i konkurs. Varför kan ni inte hjälpa dem?

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons