Annons

Vinslöv ska täppa till luckan

Sport Peter ”Cassa” Jönsson: ”Jag ser potential i spelarna och tror på detta”.
Sport • Publicerad 20 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Tränaren Peter ”Cassa” Jönsson drog igång träningsspelet med sitt Vinslöv.
Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Tränaren Peter ”Cassa” Jönsson drog igång träningsspelet med sitt Vinslöv. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

– Jag tänker att vi vinner, så blir allt mycket lättare, säger VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson apropå fyrapoängsmatchen.

Mer än halva serien är spelad och Vinslövs HK sladdar omkring i bottenskiktet av division ett-tabellen. För att inte tappa kontakten med Drott och H65, som i nuläget ligger på säker mark, och dagens motståndare Kroppskultur krävs en seger i eftermiddag.

Annons

– Kan vi spela som vi gjorde på träningen i går så blir det inga problem. Då har vi en stor chans att vinna, tror ”Cassa” som tycker att spelarna visade större mognad i sina beslut.

Räcker spelarmaterialet till för ettan?

– Ja! Med tanke på att vi aldrig blir utskåpade. Vi är med i matcherna men hade behövt minimera våra misstag och knyta ihop säcken. De grejerna blir bättre och bättre hela tiden. Jag är inte orolig. Jag sa det till killarna i går: ”Jag vet vad ni kan”. Jag ser potential i spelarna och tror på detta.

Är det aktuellt att förstärka truppen?

– Kommer det något som är tillräckligt intressant så hoppar vi nog på. Vi hade behövt en vänsterhänt spelare till eftersom vi bara har två. En högernia hade underlättat, för som det är nu får Robin Håkansson gå tungt – för tungt egentligen. Han har mycket att bära på sina axlar.

Anton Andersson gick för fullt på torsdagsträningen och VHK-tränaren räknar med att se honom på plan mot Kroppskultur. Däremot ställs David Fridh över.

– En ren säkerhetsåtgärd. Han har känning i ett knä.

17-årige Kasper Johansson går in i truppen.

– Blir där läge ska han in. Jag har inte sett någon som har en sådan magisk handled i vårt område men de säkra avsluten måsta han jobba på.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons