Osbymålvakten Johan Lantz spikade igen totalt och höll nollan i Höglandsrinken i Nässjö. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Osby saknade Axel Blomqvist, Jesse Jormanainen och Jakub Komma. Axel hade problem med en fot, Jesse var huvudskadad medan Jakub var sjuk. För att ersätta dessa hade OIK lånat in den 19-årige vänsterforwarden William Arwesson och den lika gamle centern Tobias Henriksson från Tingsryd J20.

– De har varit här tidigare under säsongen. Tycker att både William och Tobias gjorde bra ifrån sig, säger Blomqvist.

– Samtidigt är det tunga tapp för oss då Blomqvist, Jormanainen och Komma inte är lätta att ersätta.

Osby åkte på två utvisningar i den första perioden. Den första av dessa, när William Arwesson satt på botbänken, klarade Göingelaget av. Men då Joel Fantenberg efter 10,08 åkte ut på en tripping så ringde det bakom Johan Lantz i OIK-målet. Anthon Hernod behövde en minut och fyra sekunder innan han kunde gör 1–0 för sitt Jonstorp.

I den andra perioden avgjorde Jonstorp matchen med fyra mål. Anthon Hernod gjorde sitt andra mål för dagen när fem minuter gått av perioden. I mitten av perioden blev det även 3–0 genom Jacob Hansson när Osbybackaen Sean Federow satt utvisad. Jacob Persson gjorde 4–0 på en straff och Simon Rosengren 5–0 innan perioden var över.

– Trots fyra insläppta mål var det ingen kollaps från vår sida, menar Blomqvist.

– De hade flyt vid sina chanser då puckarna studsade in bakom vår målvakt.

Den sista perioden var spelmässigt jämn men blev trots 25 skott mållös.

– Även om det var spelmässigt jämnt så hade vi väldigt svårt att skapa några klara chanser. Våra spelare hade svårt att komma in på kassen, menar Blomqvist som berömmer motståndet.

– Jonstorp är ett bra lag som är svåra att komma åt. Men jag tycker vi gör det rätt bra i den första och tredje perioden.