Annons

Röke avgjorde i slutsekunden

Sport Röke IBK utökade sin serieledning
Sport • Publicerad 21 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Hanna Simonsson gjorde segermålet för Röke då bara en sekund återstod av matchen. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Hanna Simonsson gjorde segermålet för Röke då bara en sekund återstod av matchen. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Det var seriens etta och tvåa som möttes i Kirsebergs Sporthall i Malmö. Röke hade det mesta spelet under de två första perioderna men inte det rätta flytet.

Dessutom fick de en av sina mest tongivande spelare Marika Bengtsson så svårt skadad att hon inte kunde fortsätta matchen.

Annons

– Deras första mål kom på touch på ett långskott medan 2–0 var efter en retur, berättar Träff som ersatte Bengtsson med Hanna Simonsson.

Ett minst sagt lyckat byte då Hanna var inblandad i samtliga Rökemål. Hon assisterade till både 1–2 och 2–2 som gjordes av Maja Gustavsson respektive Sofia Eliasson med tre minters mellanrum i mitten av den tredje perioden. Segermålet kom när klockan stod på 19,59.

– Vi vänder spelet och får ett två mot ett-läge. Frida Gustavsson skjuter ett skott och på returen håller sig Hanna Simonsson framme och rakar in bollen i öppet mål, beskriver Rickard Träff segermålet.

– Det var starkt av oss att vända. Även om bollen inte ville in under de inledande perioderna så fortsatte vi att mala på vilket till slut gav resultat.

Röketränare var nöjd med hela sitt lag i Malmö och menade att just jämnheten är den stora styrkan.

– Det är skönt att vi inte behöver förlita oss på en spelare. Alla kan gå in och avgöra en match.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons