Annons

Fyra nya band klara för Helgeåfestivalen

Knislinge Dragonforce, men även H.E.A.T., Saffire och Släkkten, är de senaste bokningarna till sommarens Helgeåfestivalen.
Publicerad 22 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det brittiska power metal-bandet Dragonforce blir en av huvudakterna på Helgeåfestivalen. Bandet bildades av gitarristerna Herman Li och Sam Totman 1999, och det stora genombrottet kom för cirka tio år sedan när deras Through the Fire and Flames fanns med i det smått legendariska TV-spelet Guitar Hero III. Att bemästra alla gitarrsolon i låten var det oerhört få som klarade av.

- Dragonforce spelar fortare än de flesta av banden i denna redan otroligt snabbspelande genre. ”Extreme power metal” var det nån som sa om Dragonforce och det är en rimlig beskrivning, säger festivalchefen Andreas Martinsson.

Annons

På måndagen blev det även klart med en trio svenska band - H.E.A.T., Saffire och Släkkten.

H.E.A.T. har under sina dryga tio år hunnit växa ut till ett av de populäraste svenska rockbanden. Deras senaste platta, Into the Great Unknown, fick 9/10 i brittiska Classic Rock Magazine.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons