Annons

Stöld från låst skåp på boende – endast personal hade nyckel

Östra Göinge • Publicerad 22 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Brukaren har två handkassor inlåsta i ett skåp och att det var något som inte stämde upptäcktes på juldagen. Då noterade en medarbetare att det fanns för mycket (!) pengar i en av de två handkassorna.

Medarbetaren kontaktade kontaktmannen som räknade igenom kassorna i början av januari. Då visade det sig att det inte var för mycket pengar i ena kassan, utan det handlade om ett kvitto som inte hade registrerats korrekt. Däremot upptäcktes att det fattades 500 kronor i den andra kassan – och kontaktmannen såg också att någon hade ändrat i kassaboken. Istället för 4 209 kronor stod det 3 209 kronor på ett ställe, vilket innebar att det fattades ytterligare 1 000 kronor i brukarens handkassor.

Annons

Händelsen är lex Sarah-anmäld.

Enligt rapporten om missförhållande har nycklar från personalen samlats in så att endast två i personalen plus kontaktmannen och arbetsledaren på boendet har tillgång till kassorna.

Stölden är anmäld till polisen och en intern utredning är påbörjad.

Brukarens gode man är informerad om stölden och dessutom uppmanad att istället för kontanthantering lämna ett betalkort.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons