Annons

Rökes nollor gav guld i Hesslecupen

Sport • Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I samma veva som den svenska försäsongsträningen drar igång för de lokala fotbollsklubbarna går FC Hessleholms årlig futsalturnering Hesslecupen av stapeln.

Under en fullspäckad heldag i Qpoolen gjorde lag från såväl Skåne som Blekinge och Halland upp om segerbucklan i seniorklassen.

Annons

– Det är tionde gången vi arrangerar Hesslecupen och jag tycker vi har fått ihop en väldigt trevlig cup. Dessutom är det kul att det kommer mycket lag utifrån, säger cupgeneralen Siwert Roshagen.

20 lag bjöd på intensivt och fartfyllt spel, vackra mål, tuffa dueller och underhållning fördelat på tolv timmar fotboll under söndagen. Läktarna var välfyllda och på det hela taget var det en lyckoträff för arrangörsklubben FC Hessleholm. Ja, om man bortser från de egna lagens insatser då. FC Hessleholm ställde nämligen upp med två lag men inget av dem lyckades kvalificera sig för kvartsfinalspelet.

Det fanns däremot två andra lag som imponerade i sina respektive grupper, enkelt vann sina kvartsfinaler och som slutligen ställdes mot varandra i en vibrerande jämn semifinal. Det var Näsums IF lag 1, med ett helt koppel spelskickliga lirare, och Röke, med turneringens förmodligen två(!) bästa målvakter.

Inget av lagen lyckades spräcka nollan under ordinarie tid och när inte ens spel två-mot-två kunde skilja lagen åt fick matchen avgöras från straffpunkten. Väl där blev Rökes målvakt Karolina Alm stor hjälte genom att knipa en Näsumsstraff i den fjärde straffomgången.

I finalen ställdes Röke mot Önnestads BI, som slagit ut fjolårets cupvinnare, Kvibille BK, i den andra semifinalen. Det blev en relativt tillknäppt historia mellan två defensivt starka lag. Men med fem minuter kvar bjöd Rökes nyförvärv, ex-allsvenska Emma Sjödahl, på en individuell prestation av högsta klass och avgjorde finalen med matchens enda mål.

– Den satt där den skulle, jag hade missat något läge i semifinalen så det var skönt att den satt, konstaterar en nöjd Emma Sjödahl som är tillbaka på fotbollsplanen efter några års frånvaro.

Rökes nya tränare, och Emma Sjödahls storebror, Julius Sjödahl var av förklarliga skäl nöjd.

– Vi är inget inomhuslag egentligen, men de gör det jättebra. Vi spelar stabilt och släpper inte in några mål på hela turneringen förutom i straffsparksläggningen.

Du har två bra målvakter att använda dig av, angenäma problem eller?

– Vi har två jättebra målvakter (Cajsa Börjesson och Karolina Alm) som stått varannan match under turneringen, ett lyxproblem för mig, säger Julius med ett stort leende på läpparna.

bild 1/7
Rökes segrande lag flankerade av sina mest trogna supportrar.                  Foto: Stefan Sandström
Siwert ”Sigge” Roshagen.
Julius Sjödahl.
Rökejubel. Foto: Stefan Sandström
Cajsa Börjesson vaktade målet i finalen. Foto: Stefan Sandström
Viktoria Bojanovic har precis slagit in Rökes fjärde straff. 
Foto: Stefan Sandström
Emma Sjödahl klev fram och avgjorde finalen mot Önnestad.                      Foto: Stefan Sandström
Rökes segrande lag flankerade av sina mest trogna supportrar.                  Foto: Stefan Sandström
Siwert ”Sigge” Roshagen.
Anton Persson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons