Annons

Sista chansen söka stipendier

Sport Om en vecka går tiden ut för att söka Bedrupstipendiet. Den 31 januari är sista dagen för att söka de sammanlagt 65 000 kronorna som delas ut i år.
Sport • Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Senast Bedrupstipendiet delades ut var i december 2016. Då anmälningstiden till årets stipendieutdelning snart går ut är tiden knapp för de som ännu inte sökt.FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/Arkiv
Senast Bedrupstipendiet delades ut var i december 2016. Då anmälningstiden till årets stipendieutdelning snart går ut är tiden knapp för de som ännu inte sökt.FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/Arkiv

Stipendiet har delats ut i över 30 år på initiativ av den legendariske journalisten och TV-mannen Bengt Bedrup. Då han jobbade en tid på Norra Skåne så låg tidningen honom varmt om hjärtat.

Bedrupfonden instiftades 1983 och har under åren delat ut 763 000 till lokala aktiva, ledare och föreningar i Göingebygden.

Annons

I år har det införts en del förändringar då även allmänheten får vara med och bestämma om vilka som ska få stipendiet.

Bedrupfondens jury kommer i februari ta ut tio kandidater som det sedan går att rösta på under våren.

Fonden delar i år ut 65 000 kronor fördelade på 30 000 kronor till vinnaren, 20 000 kronor till tvåan medan trean får 15 000 kronor.

– Det är ett helt fantastiskt stipendium med fina summor. Flera borde ta chansen att söka tycker jag, säger Bedrupfondens ordförande Christian Haglund.

Söka stipendiet kan aktiva idrottare och ledare från Hässleholms och Osbys kommun göra.

2017 delades det inte ut några pengar då utdelningscermonin nu flyttas från vintern till sommaren.

Årets stipendier kommer för första gången presenteras på Sveriges nationaldag den 6 juni under Norra Skånes Familjefest.

Senaste gången stipendiet delades var det bangolfklubben Sjöviken, simmaren Victoria Jönsson från, S 71, motocrossföraren Jesper Jönsson, från Sösdala Motorklubb, samt bowlingspelarna Cajsa Wegner och Filippa Persson från BK 59:an som premierades.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons