Annons

The Square Oscarsnominerad

Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
The Square. Foto: TT
The Square. Foto: TT

På måndagskvällen blev det Guldbaggar för bästa regi och bästa foto och på tisdagseftermiddagen stod det klart att Ruben Östlunds The Square är en av de fem Oscarsnominerade filmerna för bästa icke engelskspråkiga film.

Annons

The Square vann förra året Guldpalmen i Cannes och har visats runt om i världen på olika filmfestivaler. Den blev även nominerad till en Golden Globe.

Svenska filminstitutets vd, Anna Serner säger i en artikel på svt.se att hon tror att Ruben Östlunds film har en god Oscarschans.

Ytterligare en chans till en svensk Oscar finns genom den holländsk-svenske fotografen Hoyte Van Hoytema som nominerades i kategorin bästa foto för filmen Dunkirk.

Flest Oscarsnomineringar, 13 stycken, blev det för Guillermo del Toros film The Shape of Water som får svensk premiär 14 februari.

Fakta:

Urval av Oscarsnomineringar 2018: Bästa film:

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons