Annons

Zazzi frestade med mingelmat

Hässleholm Svampsoppa med Karl Johan svamp med en kyss i botten, minipastasallad med pesto och fingermat med salladsblad fyllda med kallskuren lax.
Hässleholm • Publicerad 26 januari 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Alexandra Zazzi, känd bland annat från tv-programmet Expedition Robinson, lagade mingelmat i Stobys nya provkök. 500 portioner producerades under dagen, som besökarna bjöds på. Många flockades kring köksön för att få sig en smakbit.                                           Foto: Stefan Olofson
Alexandra Zazzi, känd bland annat från tv-programmet Expedition Robinson, lagade mingelmat i Stobys nya provkök. 500 portioner producerades under dagen, som besökarna bjöds på. Många flockades kring köksön för att få sig en smakbit. Foto: Stefan Olofson

På fredagen stod Alexandra Zazzi för mingelmaten på Stoby i Hässleholm, som slog upp dörrarna till sin förändrade butik.

Strax innanför entrén i det nya provköket lagade hon 500 portioner fördelat mellan tre olika rätter till besökarna.

Annons

Intresset var stort bland besökarna, som tidvis flockades kring köksön där Alexandra Zazzi jobbade hårt för att alla skulle få sig en portion av hennes matskapelser.

– Vi frågade om Alexandra om hon ville komma hit och laga mat och hon sa ja direkt, säger Fredrik Stahl, chef för butiken.

Provköket ska utnyttjas som fikaplats för besökare och anställda och till olika event.

Alexandra Zazzi älskar att laga mat med avstamp i det italienska köket.

– Jag har ju italienskt påbrå och gillar småätande med smårätter, säger hon medan hon fyller salladsbladen på fatet med lax, grönsaksröra och rostade kavringkrutonger, som ger lite fin sötma, berättar hon.

Vad kan man ersätta tacon med på fredagskvällen?

– Jag älskar ju taco som den är. Men det går bra att göra en egen salsa, och så kan man ha ärtor och majonnäs. Man kan variera.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons