Annons

Björnsson bakom Osbys skrällpoäng

Sport • Publicerad 29 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Ordern för samtliga våra killar i straffläggningen var att skjuta och Björnsson satte sin, förklarade Osbycoachen Albin Blomqvist efter tvåpoängaren.

Hårt brandskattade Osby kom till spel med exakt tre formationer inklusive debutanten Ludvig Omdal-Persson.

Annons

Olofströmskillen, som spelade i USA förra säsongen och som tränat en tid med sitt nya lag, kom också att få en drömstart när han kvitterade till 1–1 bara två minuter före full tid.

– Boro dominerade första perioden, vi lyfte oss i andra och i den tredje var det vi som jagade kvittering och borde kanske också fått den tidigare i perioden, ansåg Albin Blomqvist.

En stor anledning till Osbys viktiga poäng på bortarink var målvakten Scott Hectors fenomenala insats.

– Han var otroligt bra, berömde också Osbycoachen och fick medhåll av statistiken som visade att den förre Tingsrydsmålvakten grejade 37 av 38 skott.

Det var endast Robin Uhr i Boro som lyckades överlista Hector när han gjorde 1–0 efter 17.03 i den första perioden.

I förlängningen fick Osby möjlighet att spela fyra mot tre i 2.16 och kunde faktiskt avgjort matchen redan där. Men förutom Scott Hector fanns ytterligare en kanonmålvakt på isen i form av Boro Vetlandas Jakob Nyqvist.

– Inställningen var jättebra från vår sida idag och det här var en riktigt, riktigt stark laginsats där ändå Scott Hector och backen Joel Fantenberg får ett extra plus, tyckte Albin Blomqvist.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons