Annons

Tyst minut för Kamprad på Ikea idag

Malmö/Sverige Klockan 12.00 tystnade Ikeas varuhus på Svågertorp, då anställda och kunder hedrade grundaren Ingvar Kamprads minne.
Malmö • Publicerad 29 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I helgen avled Ingvar Kamprad, 91 år gammal, efter en tids sjukdom. Beskedet kom på söndagen och redan under dagen så hölls en tyst minut på företagets kontor i Älmhult.

På måndagen hölls en nationell tyst minut på samtliga Ikea-kontor i Sverige.

Annons

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/01/28/ingvar-kamprad-ar-dod/" one_line="true"]

Vid 12.00-tiden annonserades minnesstunden ut via högtalarna på Ikea i Svågertorp. På företaget var man inför den tysta minuten övertygad om att kunderna på plats skulle visa respekt.

– Vi delar den här stunden med våra kunder och vill ägna en tyst minut för att hedra vår Ingvar som nu finns i himlen. Vår absoluta bedömning är att kunderna vill vara med på detta. Titta bara på alla fina ord som sagts och alla dem som kommit till Ikea för att skriva i kondoleansböckerna, säger Jakob Holmström, pressansvarig för IKEA-koncernen Sverige.

– Vi är trygga i att kunderna respekterar att vi stoppar kommersen i en minut.

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/01/28/ingvar-kamprad-och-var-tredje-krona/" one_line="true"]

Mycket riktigt tystnade sorlet i restaurangen på varuhuset - sånär som på ett ensamt barnskrik - när den tysta minuten utannonserades.

bild 1/3
Foto: Anders Wiklund
Foto: Anders Wiklund
Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons