Annons

L vill ha specialmottagning för könsstympade kvinnor

Skåne Liberalerna vill ha en specialmottagning för könsstympade kvinnor i Skåne.
Publicerad 6 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Gilbert Tribo (L)
Gilbert Tribo (L)

Tisdagen är den internationella dagen mot könsstympning för att uppmärksamma att det fortfarande förekommer på flera håll i världen.

Annons

I en motion som behandlades av Regionfullmäktige i mars 2017, föreslog LiberaIerna att Region Skåne i likhet med Stockholm Läns Landsting, ska utreda och inrätta en särskild mottagning för kvinnor som har drabbats av könsstympning. Vidare föreslog Liberalerna att Region Skåne tillsammans med de andra landstingen verkar för att etablera ett nationellt kompetenscentra för kvinnor som har drabbats av könsstympning.

– Jag tycker vi sviker dessa kvinnor. Genom att upprätta en särskild mottagning för denna typ av problematik, hade vi också markerat kraftigt mot den här typen av oerhörda kränkningar. Nu kan det uppfattas som att vi inte tar det på allvar, säger Gilbert Tribo.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons