Annons

Johan Wester tar över Vem vet mest?

Kultur och Nöje Lundakomikern Johan Wester tar över som programledare i frågesportprogrammet Vem vet mest?.
Publicerad 7 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Johan Wester. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT
Johan Wester. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Första avsnittet av det populära frågeprogrammet Vem Vet Mest? sändes i augusti 2009 i SVT2 med Rickard Olsson som programledare.

Efter 1 687 program är det nu dags för en ny programledare - Lundakomikern Johan Wester. Johan Wester blev, tillsammans med Anders Jansson, känd för den breda publiken genom humorserien Hipp Hipp. Sedan dess har han bland annat hunnit med att spela en av huvudrollerna i musikalen Spamalot, vinna På Spåret två gånger och leda underhållningsprogrammet Intresseklubben under fyra säsonger.

Annons

- Eftersom jag är genuint nyfiken på kunskap och människor i alla dess former är detta en otrolig rolig möjlighet och utmaning. Kan programmet också fortsätta utstråla värme och glimt i ögat har vi ett vinnande koncept tror jag, säger Johan Wester i ett pressmeddelande.

Johan Wester tar över som programledare från hösten 2018 och i samband med det övergår Vem vet mest? från att vara ett dagligt program till att sändas i en förlängd version på lördagar 18.45 i SVT1.

Upplägget kommer fortfarande att vara åtta tävlande som gör upp om titeln i varje program. Sista programmet i den nuvarande formen sänds fredag 4 maj 2018.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons