Annons

Kriminellt nätverk vill värva unga Eslövsbor

ESLÖV/HÖRBY Danska kriminella nätverket Loyal to Familia, LTF, har försökt rekrytera ett 15-tal unga Eslövsbor. Polisen och kommunen har nu gått samman för att stävja etableringen. Även i Hörby har LTF varit aktiva.
Eslöv • Publicerad 7 februari 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Loyal to Familia startade som ett gatugäng bland invandrarungdomar i Danmark 2013 men fick snabbt även många etniska danskar som medlemmar.

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/07/31/kriminellt-gang-vill-etablera-sig-i-malmo/" one_line="true"]

Annons

I början slogs Nørrebrobaserade LTF tillsammans med andra gäng mot Hells Angels för att ta över narkotikahandeln på gatorna.

En del av dem som förekommer i den miljön nu var aktuella i mc-gänget Outlaws försök till etablering i Mellanskåne för fem-sex år sedan.

Kommunpolis Mats G Odestål och kommunens fältgrupp åker ut till de ungas familjer och pratar med dem.

Annons

[contentcards url="http://www.skd.se/2018/02/08/eslovs-kommun-gar-ut-med-en-varning/" one_line="true"]

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/04/26/danska-politiker-fruktar-malmos-gangkriminalitet/" one_line="true"]

När Outlaws startade i Mellanskåne med en lokal mindre klubb rekryterades många yngre förmågor.

Han ser ändå stora faror för de yngre som kanske lockas av att gå med.

Annons

Patrik Andersson berättar om att när Malmögänget Black Cobra, som senare blev Black Scorpions, bötade avhoppare handlade det om 1 000-5 000 kronor.

Polisen tror att LTF helst rekryterar dem som är äldre än 15 år, men har samtidigt sett betydligt yngre personer vara aktiva som springpojkar i narkotikahantering.

bild 1/2
Mats G Odestål vid Eslövspolisen berättar om de insatser man gör för att förhindra unga att hamna i kriminella nätverk. Arkivbild
Mats G Odestål vid Eslövspolisen berättar om de insatser man gör för att förhindra unga att hamna i kriminella nätverk. Arkivbild
Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons