Annons

Majagården lex Sarah-anmäls

VITTSJÖ Socialnämnden har gjort en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), efter en händelse som inträffade på ett hem för ensamkommande flyktingpojkar i november.
Hässleholm • Publicerad 7 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Socialnämnden har gjort en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), efter en händelse som inträffade på ett hem för ensamkommande flyktingpojkar i november.

Enligt rapporten ska två av de anställda på Majagården, vid två tillfällen, ha bemött en ung ensamkommande på ett provocerande och oprofessionellt sätt. Pojken kände obehag och rädsla.

Annons

Samma kväll fick extrapersonal och jourhavande föreståndare kallas in på boendet. Dagen efter fick väktare och extrapersonal kallas in till platsen då en ungdom hotat med att våldföra sig sexuellt på en anställd, vilket sätts i samband med bemötandet.

Nu ska personalen arbeta med sin värdegrund.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons