Lokala simmarguld i Burlöv

Sport De lokala simklubbarna S 71, Osby SS, och SS Delfin lyckades bra vid Arena Sprint Meet i Burlöv. Samtliga tre klubbar hade simmare överst på pallen.
Sport • Publicerad 8 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Emilia Rönningdal från Hässleholmsklubben S 71 var en av hela tävlingens framgångsrikaste simmare med sina fem guld och ett silver på sina sex finaler. Rönningdal vann 50, 100 och 200 m frisim samt 100 m bröst och 200 m medley i klassen flickor 15-16 år. För hennes klubbkamrat Moa Karlsson blev det en sjätteplats på 200 m fritt.

S 71:s Noah Malmgren tog sig till sex finaler i pojkar 13-14 år. Det blev två medaljer för Noah som tog silver på 50 m bröst och brons på 50 m frisim. Han var även nära prispallen i sina övriga lopp.

Astrid Nilsson från Brobyklubben Delfin tog sig till fem finaler i flickor 13-14 år. Det blev guld på 100 m frisim medan det blev silver på 50 m frisim samt 50 och 100 m fjäril. Det blev dessutom ett brons på 200 m frisim. I samma klass tog hennes klubbkamrat Emma Ragnarsson sig till tre finaler.

Osby fick en vinst i Burlöv genom Maja Olofsson på 100 m rygg i flickor 13-14 år där Clara Johansson blev åtta på 50 m fjäril.

I flickor 15-16 år kom Moa Olofsson trea på 100 m fjäril samt fyra på 200 m medley. Alma Torkelsson blev fyra på 50 m fjäril medan Ellen Torkelsson kom sjua på 50 m bröst i äldsta klassen.

På Nordiska Ungdomssimspelen i Västerås tävlade Freja Malmgren från S 71. Hon simmade hem två guld på 50 respektive 100 m bröst samt ett silver på 50 m rygg.