Annons

Serievinst för Glimma efter seger i Halmstad

Sport • Publicerad 8 februari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Glimmaspelarna fick möjlighet att jubla flera gånger om mot Malmö IK. Noterbart är att de tolv målen gjordes av tolv olika spelare, och hela 15 spelare noterades för poäng. 
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv
Glimmaspelarna fick möjlighet att jubla flera gånger om mot Malmö IK. Noterbart är att de tolv målen gjordes av tolv olika spelare, och hela 15 spelare noterades för poäng. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv

Sandmark fick en dramatisk start på dagen då bägge målvakterna Jani Palmroos och Brandting meddelade att de var sjuka.

– Jag jagade målvakt hela dagen och fick till slut napp i Olofström där jag lånade deras J18-målvakt Samuel Palenryd.

Annons

Glimma fick en drömstart på matchen med tre mål på de inledande sex minuterna. Alfred Andersson satte 1–0 i power play då bara 2,22 var spelade.

André Folkestad och Jesper Didriksson-Stenberg gjorde två mål fram till 3–0. Den sistnämnde fastställde också paussifrorna med sitt 4–1-mål i periodens slutskede.

– Vår målsättning var att studsa tillbaka efter de två mindre bra matcherna mot Frosta och Malmö, säger Sandmark som fick se sitt Glimma gå fram till 7–2 i den andra perioden efter mål av Jesper Tillman, Victor Nilsson och Alexander Jönsson.

I slutminuterna gjorde hemmalaget två raka mål och reducerade underläget till 4–7.

– Där hade vi en liten dipp men i övrigt såg det riktigt bra ut, säger Glimmatränaren.

Alexander Jönsson avslutade målgörandet med att sätta 8–4 i slutperioden.

Med tre matcher kvar kan nu Glimma laddade för play off. Där ser det ut som att motståndet blir sexan i Alltrean B som just nu är Limhamn.

– Det blir tufft men vi är nu ett helt annat lag att möta än vad vi var före jul, säger Johan Sandmark.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons