Foto: TT

Snart kan bilister betala med nummerplåten

Öresund Nu öppnar snart Öresundsbron möjligheten att använda bilens registreringsskylt som betalningsmedel.

Efter en testperiod lanseras nu ett nytt sätt att betala broavgiften. Från den 1 mars kan den som vill, registrera sin nummerplåt som betalmedel på Öresundsbrons hemsida.
Syftet är att förenkla för trafikanter eftersom man inte längre behöver ha brobizzen i rutan.

– Vi startade en lansering av nummerplåtsavläsning för anställda och en mindre kundgrupp den 4 december, och det har fallit väl ut. I betalstationen har en bana i vardera riktning varit öppen för nummerplåtsavläsning. Hittills har vi haft 9 000 passager med nummerplåtsavläsning i vardera riktningen, säger Håkan Kiendl, chef på betalstationen till Fokus Öresund.

I samband med installationen av ny teknik ersätts brokortet med nummerplåtsavläsning. Brobizzen kommer däremot att stanna kvar. Förare kan registrera två nummerplåtar utöver dina två bizzar på samma BroPass-avtal. Dessutom kan kunder på motorcykel använda nummerplåtsavläsning.

 

 

Dagens fråga

Tycker du att någon eller några i skidskyttelandslaget ska få Bragdguldet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar