Annons

Knallhårt motstånd för Vittsjö i cupen

Sport • Publicerad 10 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Thomas Mårtenssons Vittsjö ställs mot Rosengård, KDFF och Qviding.   Foto: Jörgen Johansson
Thomas Mårtenssons Vittsjö ställs mot Rosengård, KDFF och Qviding. Foto: Jörgen Johansson

Årets första tävlingsmatch står för dörren. Vittsjö gästar Malmö IP där Caroline Segers Rosengård tar emot – ett Rosengård som för en vecka sedan besegrade allsvenska nykomlingen IFK Kalmar med 8–1.

Jack Majgaard Jensen lämnade Rosengård i höstas och klubben har istället hämtat hem gamle guldtränaren Jonas Eidevall efter en utflykt till danska Lyngby och Helsingborgs IF.

Annons

– Jag såg dem mot Kalmar och det såg bra ut för att vara andra träningsmatchen, även om Kalmar fattades ett par spelare. Rosengård har fått ihop några bra värvningar. Mittfältet är starkt med Fiona Brown till vänster, Caroline Seger och Hanna Folkestad i mitten och Sanne Troelsgaard till höger, säger Mårtensson.

Troliga forwardsduon Anja Mittag/Lisa-Marie Karlseng Utland går heller inte av för hackor.

– De har lite att bolla med. Samtidigt har vi ett bra läge eftersom vi är med underdogs. Det vill till att vi är skarpa i defensiven, det kommer säkert att finnas ytor att ställa om på. Vi är i det läget att vi ska sätta ett delvis nytt anfallsspel och det tar väl en månad till.

Vittsjö kan ställa ett ordinarie lag på banan. Genessee Daughetee och Amanda Persson har varit sjuka i veckan men är åter i träning.

När Norra Skåne pratar med Thomas Mårtensson har han precis nåtts av budet om Uffe Larssons bortgång.

– Riktigt, riktigt tråkigt, säger en tagen Thomas Mårtensson som jobbade ihop med den färgstarke tränarprofilen i Osby.

– Han var en helt fantastisk människa. Så generös, duktig och bra på ledarskap. Han var otroligt bra med folk och det är egentligen det viktigaste. Hoppas det blir någon form av hyllning i samband med matchen på Malmö IP.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons