Annons

Speltid för alla i IFK-premiär

Sport Det blev förlust för IFK Hässleholm
Sport • Publicerad 10 februari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Bromölla kommer den här säsongen spela i samma serie som IFK Hässleholm. De vann den sydöstra trean i höstas och ser ut att bli konkurrenskraftiga även i tvåan.

– De har värvat ett par spelare från Mjällby, säger Nilsson som berömmer motståndarlaget.

Annons

– Bromölla gjorde en bra match, låg lågt i försvaret och kontrade vasst.

IFK kom till spel med en blandad trupp som bestod av A-lagsspelare och några från U19-laget. Då det är tidigt på säsongen lät IFK-tränaren samtliga få speltid. Bland annat så fick målvakterna Alexander Nilsson och Adam Larsson stå var sin halvlek.

Bromölla gjorde enda målet före paus i den 39:e minuten. IFK startade bra i den andra halvleken och hade ett frilägen där bollen lobbades över målvakten men även utanför målet. I stället kunde Bromölla göra 2–0 på en omställning efter en timmes spel.

– Det känns bra att vi kommit igång med träningsmatcherna. Det är tidigt på säsongen så det finns en del att jobba med när det gäller både försvars- och anfallsspelet, säger Daniel Nilsson.

– Vi hade ett stort bollinnehav i matchen men de gäller också att få ut något av det.

IFK båda nyförvärv Lamin Bojang och Joakim Karlsson fick bägge speltid i premiärmatchen.

– Lamin skötte sig bra defensivt men behöver komma in i vår uppspelsfas. Joakim löpte i djupled och visade att han har en del kapacitet.

– Sedan tycker jag Danny (Gunnarsson) var bra i den första halvleken medan Linus (Svensson) kom in i efter paus och gjorde det bra även han.

Om en vecka blir det division 1-motstånd för IFK då de träningsspelar borta mot Ängelholms FF.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons