Annons

Kör i salig blandning

Osby Osby pastorat arrangerar ett stort körprojekt under februari och mars ”En salig blandning”.
Osby • Publicerad 12 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Kör-repetitionerna startar onsdagen den 14 feb klockan 19.00 i Osby församlingshem och fortsätter under fem onsdagar inför den stora konsertdagen.

Osby kyrkokör och ungdomskör samt Visseltofta kyrkokör bildar stommen och sedan är det öppet för vem som helst att vara med.

Annons

Solister hämtas från körsångarna och kompet består av piano, hammondorgel, slagverk, bas och gitarr. Körrepetitionerna leds av Bernt-Ove Kroon och Bengt Almfjord för att sedan övertas av Ingrid Almfjord.

Projektet utmynnar i två konserter på samma dag; lördagen den 17 mars klockan 14.00 i Loshults kyrka och 18.00 i Osby kyrka.

Kollekterna vid konserterna går till Svenska kyrkans fasteinsamling men är öronmärkta för det angelägna arbetet bland gatubarn i Manilla, Filippinerna.

Många föräldralösa barn lever i misär och dras in i prostitution och elände på ett för oss närmast ofattbart sätt. Idén att med körsång göra något för barnens rätt kommer från Martina Svensson och Kristina Nilsson och projektet är öppet för alla som vill vara med.

- Med sången kan vi både sprida glädje till oss själva och konkret hjälp till barn i nöd, säger Bengt Almfjord.

Repertoaren blir kända pop och gospel-låtar som ”Lean on me”, ”Bridge over troubled water”, ”Himlen är oskyldigt blå”, ”Esmeraldas bön”, ”Put your hand in the hand” med flera andra.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons