Annons

Alfredsson tror serien avgörs i slutomgången

Sport • Publicerad 14 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Resultaten i den senaste omgången av Hockeyettans fortsättningsserie gick verkligen Tyringes väg. Först så besegrade Göingelaget Hanhals på fredagen som sedan följdes upp med Tranåsseger mot värsta konkurrenten Grästorp i helgen.

Tabelläget inför de avslutande omgångarna är att Tyringe är tre poäng före Grästorp som dock har bättre målskillnad.

Annons

Västgötarna har dock en match mer spelad vilket betyder att Tyringe bara behöver en poäng på de två sista matcherna mot Tranås och Halmstad.

– Det återstår två tuffa matcher att spela där det gäller att vi tar poäng, säger Henrik Alfredsson vars Tyringe i kväll möter serieledande Tranås borta i kväll.

– Vi har vunnit ett par matcher så det verkar som att killarna köpt konceptet. Men vi måste fortsätta tro på det och göra ett ännu hårdare jobb.

Blir det förlust i kvällens match väntar en gastkramande lördag för Tyringe och dess supportrar då Halmstad kommer till Tyrs Hov och Grästorp bortamöter Helsingborg.

Blir det seger för västgötarna då så måste Alfredssons Tyringe ta minst en poäng.

– Det är viktigt att vi steppar upp och fortsätter att spela enkelt, säger Tyringetränaren som har med den rutinerade backen André Schultz även denna gång.

– Jag hoppas på samma trupp som senast. Läget har visserligen ljusnat för oss men än är inte sista spiken islagen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons