Annons

Alla dagmammorna i Lönsboda får stanna

Osby • Publicerad 14 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I november kunde ni i Norra Skåne läsa om oron bland föräldrar i Lönsboda, sedan det kommit besked att antalet dagbarnvårdare – eller dagmammor – skulle bantas.

Upprörda föräldrar menade att det finns flera fördelar med den här typen av barnomsorg och att behovet i byn är tillräckligt stort för att det inte ska finnas anledning att spara in på dagmammor.

Annons

Och nu ser det ut som att föräldrarnas synpunkter delas av de ansvariga på kommunen. Dagbarnvårdarna ska ha fått besked om att ingen tjänst i Lönsboda försvinner och Daniel Landin (S), ordförande i barn- och skolnämnden, säger att det inte finns någon anledning att dra ner på antalet dagbarnvårdare i Lönsboda.

– Alla är överens i arbetsutskottet och signalen var tydlig; med det ökade behovet finns ingen anledning att dra ner antalet dagbarnvårdare. Och signalen till verksamheten var att förmedla till dagbarnvårdarna att intentionen är att bibehålla samma antal, säger Landin.

Camilla Petersen, en av föräldrarna som var oroliga att deras barn skulle drabbas om någon av dagmammorna försvann, är mycket nöjd när hon kommenterar det senaste beskedet.

– Vi är jätteglada, barnen är jätteglada. Det blev som vi hoppades. Det är fantastiskt roligt, säger hon.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons