Annons

Samarbete – men inte mer

Sport • Publicerad 15 februari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Torgny Dahlberg, Joakim Nygren, Henrik Persson, Mats Larsson, Hasse Bengtsson och Magnus Olsson vill hitta samarbetsmöjligheter.    Foto: Marika Höghäll
Torgny Dahlberg, Joakim Nygren, Henrik Persson, Mats Larsson, Hasse Bengtsson och Magnus Olsson vill hitta samarbetsmöjligheter. Foto: Marika Höghäll

En bred diskussion mynnade ut i att de tre Österåsklubbarna faktiskt kan ha nytta av varandra.

– Ett väldigt positivt möte där vi pratade om fotbollens utveckling i stad och kommun och föreningsutveckling i stort. Vi är överens att gå vidare och träffas fler gånger för att diskutera saker vi kan samarbeta om på olika sätt, sammanfattar IFK Hässleholms Magnus Olsson och konkretiserar:

Annons

– Det skulle kunna vara knatteverksamheten med gemensamma intag, juniorverksamheten, ledarutveckling och cuper. Exakt var det här kommer att landa vet vi inte idag.

Hässleholms IF:s ordföranden Hasse Bengtsson delar bilden av ett givande möte men är tydlig med att en sammanslagning inte är aktuell.

– Från HIF:s sida är inte en sammanslagning på agendan. Vi ser inte att det är någon framgångsväg just nu, säger Bengtsson.

Han tycker inte att konkurrensen mellan HIF och IFK, som ligger på samma nivå i seriesystemet, utgör ett hinder för samarbete.

– Jag tror att det finns områden där vi kan samarbeta även om vi är rivaler i division två. Det finns mycket vi kan göra som är bra utan att vi nödvändigtvis behöver slå ihop föreningarna.

FC Hessleholms vice ordförande Mats Larsson poängterar att det är viktigt att skynda långsamt och att föreningarna tidigare samarbetat med gott resultat i Österåsprojektet.

– Man ska inte sätta några begränsningar, då tycker jag att det bli fel. Det här var en bra start. Vi gick från mötet med ett leende på läpparna.

Det finns redan ett samarbete i mikroformat mellan föreningarna när det gäller reklamskyltarna på Österås. Mats Larsson är säker på att de tre föreningarna kan hitta fler sätt att samarbeta.

– Vi skulle till exempel kunna samarbeta kring målvaktsträningen där alla jagar samma tränare. Det skulle ge bättre kvalitet samtidigt som vi skulle få lättare att utbilda våra målvakter.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons