Annons

Röke ska spela hem seriesegern

Sport • Publicerad 17 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Utgångsläget för Röke är minst sagt gynnsamt. Redan innan matchen i Ängelholm är de nio poäng och 38 plusmål före Malmö U som bara har tre matcher kvar att spela.

– Det ska naturligtvis inte gå att komma ifatt oss. Senast vi vann serien blev vi klara utan att spela. Nu vill vi göra det av egen kraft, säger tränaren Rickard Träff som inte kommer vara på plats då han är på tjänsteresa.

Annons

– Det blir Stefan Jansson och Filip Påhlsson som sköter coachningen.

Sofia Eliasson var sjuk senast och saknades i det Rökelag som besegrade Skurup med hela 15–1. Men det blir inte på hennes vanliga plats som forward utan hon kommer att bilda backpar med Fanny Berglund.

– Eliasson har ett av de bästa skotten i laget. Vi vill inför kvalspelet ha en back med ett bra skott i varje formation. säger Träff som till kvalet kommer ha tillbaka Ellen Grane.

– Hon är tillbaka i träning efter sitt brott på båtbenet.

Röke börjar så smått att förbereda sig för playoffspelet till allsvenskan. Som det ser ut i dagsläget kommer de att få möta Oskarshamn i den första omgången. Blir det seger ställs de förmodligen mot sjuan i allsvenskan.

– Nu gäller det att vi håller uppe tändningen till kvalet under de återstående matcherna och träningarna.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons